VAS GroupVAS Group

Թռչնամթերքի օգտակարության մասին

VAS Group

Ըստ աշխարհի առաջատար դիետոլոգների՝ հավի թռչնամիսը առողջ սննդակարգի ամենակարևոր բաղադրիչն է: Ինչո՞վ է այդ միսը այդքան օգտակար մեր առողջության համար: Եվ ինչու՞:

  • Հավի միսը լավ է մարսվում, քան տավարի, գառան կամ խոզի միսը: Այն  դիետիկ է:
  • Մարդու օրգանիզմին պարբերաբար չհագեցած ճարպաթթուներ են անհրաժեշտ: Իսկ ահա հագեցած ճարպաթթուները ոչ միայն անհրաժեշտ չեն, այլ նաեւ կարող են վնասակար լինել: Հավի միսն առանձնանում  է շատ քիչ քանակությամբ  հագեցած ճարպերով, բայց կա սպիտակուցի և գլուտամինի բարձր կոնցենտրացիա, որոնք խթանում են սրտի համակարգի աշխատանքը:
  • Հավը հարուստ է ֆոսֆորով, մագնեզիումով, ցինկով, երկաթով և պարունակում է B վիտամիններ, 100 գ տապակած հավի կրծքամիսը պարունակում է  197 կալորիա, 30 գ սպիտակուց, 84 մգ խոլեստերին և 7,8 գ ճարպ:
  • Հավի մեջ B վիտամինների առկայությունը լավ են ազդում  նյարդային և մարսողական համակարգի վրա, դրանք մեծացնում են սթրեսի դեմ  դիմադրողականությունը և օգնում են կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:
  • ֆոսֆորը ամրացնում է մկանները, ոսկորները և ատամները: Մագնեզիումը պատասխանատու է նյարդային բջիջների բնականոն գործունեության համար, օգնում է պայքարել հոգնածության, դյուրագրգռության դեմ և բարելավում է հիշողությունը:                   
  • Հավը հեշտությամբ մարսվող սպիտակուցի արժեքավոր աղբյուր է, իսկ սպիտակուցը շատ կարևոր է մարմնի համար՝ մեր հորմոնները, ֆերմենտները, իմունային համակարգը, մկանները - այս ամենը սպիտակուց է: Կենսագործունեության  համար մարդուն անհրաժեշտ են 20 ամինաթթուներ, որոնցից 9-ը մարմինը չի կարող սինթեզել, ուստի դրանք պետք է ստանալ սնունդից:

              

 

     



Հավի մսի ամենաառողջարար բաղադրատոմսերը  

Հավի միսը  բանջարեղենով նորմալացնում է թթվայնությունը և բարելավում՝ մարսողությունը: Շատ համեղ և օգտակար է նաև հավի միսը մատուցել սպանախով և կիտրոնով: Այս ուտեստը հարուստ է վիտամին C-ով: Խորհուրդ է տրվում մատուցել նաև բրնձով,

եփած կարտոֆիլով, կարծր ցորենից պատրաստված մակարոնեղենով:

 

Որտե՞ղ գնել

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հավի թռչնամիսը գնել միայն խանութներից: Այդպես կխուսափեք անհայտ ծագում ունեցող մսամթերքներից:

Այսօր տեղական շուկան չունի այդքան հավամթերքի պաշարներ և Հայաստան են ներկրվում մեծ քանակությամբ այլ երկրներում արտադրվող թռչնամթերք:

 

Ինչպե՞ս հասկանալ, ի՞նչ որակի հավամթերք են նրանք արտադրում՝

Երևանի մի շարք խանութներում կարող եք հանդիպել  Բելոռուսական հայտնի՝ Петруха ապրանքանիշին: Փորձենք հասկանալ, ի՞նչ ընկերություն է և ի՞նչ է արտադրում: 

Петруха-ն ԱՊՀ տարածքում թռչնամսի առաջատար արտադրողների TOP-10-նյակում է: Նորարարությունը և կենտրոնացումը ընկերության  հիմնական արժեքներն են:

Ընկերության առավելություններից է արտադրության փակ համակարգը, որը իրենից ներկայացնում է սեփական բնական և որակյալ կերի արտադրությունից մինչև սեփական պատրաստի հավի արտադրության գործընթաց:

Ունի անվտանգության միջազգային վկայական՝ FSSC 22000: Արտադրանքը չի պարունակում աճի հորմոններ և հակաբիոտիկներ:

 

Պետռուխա-ի տեսականին բազմազան է, այն հասանելի է շուկայի ցանկացած սեգմենտի համար: Գնորդների կարծիքով Պետրուխա-ն այն ապրանքանիշն է, որի որակին արժե վստահել և կարելի է առանց երկմտելու խորհուրդ տալ ընկերներին և հարազատներին: Տեսականին մանրամասն դիտել՝ http://www.vas.am/import/import5.html